Junioři udolali Mladou Boleslav a drží tak stále postupové naděje

Boj o play off v hokejové NOEN extralize juniorů vrcholí a na led Zlína přijela Mladá Boleslav se stejným počtem bodů. Ševci zvítězili v bojovném utkání 2:1 a živí tak stále naději dostat se mezi osm nejlepších. Začátek zápasu se nevyvíjel podle představ svěřenců Roberta Svobody, nakonec mohl být s výsledkem utkání spokojen. Ševci díky brankám Zbořila a Sedláčka otočili vývoj utkání a mohli se radovat z důležitých třech bodů.
43.kolo, po 3.3.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Zbořil (Dalajka, Hladiš), 34. Sedláček (Matula, Buchta) – 1. Marek (Souček, Kotala). Rozhodčí: René Hradil - Jiří Novák, Karel Lukš. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 27:21. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Kobylík, Buchta, Talán, Kužílek – Hlaváč, Dalajka, Gremlica, Š. Kratochvil, Zaremba, Vyoral, Jurík, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček

Ašenbrenner – Lobo, Souček, Kulhánek, Hes, Kurka, Adamík, Šťáva, Nedbal – Byakov, Ďurač, Marek, Patoprstý, Chvátal, Borovec, Frolík, Volf, Kotala, Smrčka, Sonnek

Hned v úvodu utkání měli berani velkou příležitost, ale domácí Matula ji nevyužil. To co se na jedné straně nepodařilo Matulovi, se v čase 0:42 podařilo boleslavskému Ladislavovi Markovi, jež přejel nikým neatakován hřiště až ke Svobodovi a z úhlu bekhendem skóroval. Hostující nabuzeni úvodní brankou se hnali do útoku a další příležitost měl Byakov, ale situaci dva na jednoho řešil střelou, kterou Svoboda chytil. Pod tlakem hrající ševci se taky zmohli k útoku, když se z ničeho nic zjevil před bránou Hladiš, ten však nevyzrál na boleslavského Ašenbrennera a nepodařilo se to ani dorážejícímu Galuškovi. Dvě a půl minuty před koncem úvodní třetiny šli žluto-modří do početní výhody. Dalajka posunul puk na modrou Mikuláši Zbořilovi a ten jej tvrdou střelou nad betony Ašenbrennera v čase 33:30 překonal. Chvíli na to se do dvou brankových příležitostí dostal domácí Jurík, jenž nejprve puk minul a poté mířil těsně vedle. Obě mužstva tak šla do kabin za nerozhodného stavu.

V první větší šanci druhé třetiny se ocitl útočník beranů Galuška, ten však z mezikruží minul. To nebyla jeho jediná příležitost. Sedláček jej hned na to krásným pasem našel číhajícího u brány, avšak kotouč skončil mimo svatyni boleslavského Ašenbrennera. V čase 25:40 se hosté dostali do přesilové hry v počtu pěti proti třem, ale skvěle hrající obrana Ševců je k ničemu nepustila. Zlínští tak přežili oslabení bez větších problémů a nebezpečně pronikající Jurík je mohl poslat vzápětí do vedení. Obrana Mladé Boleslavi však musela zatáhnout za brzdu a těsně před zakončením byl Jurík faulován. Následovalo trestné střílení. Jurík si rozhýbal Ašenbrennera, ale ve finální fázi bekhendem přestřelil vysoko nad. Nakonec se to beranům povedlo a nutno říct, že zaslouženě. Boleslavští šli po dvou vyloučeních znovu do třech, což využil na modré stojící Pavel Sedláček a nechytatelnou ránou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. A nemuselo to být vše. Do třetí stoprocentní příležitosti se dostal Galuška a minutu před koncem druhé třetiny Jurík, oba však vychytal skvěle chytající gólman Ašenbrenner.

Neuběhla ani minuta třetí třetiny a mohlo být vyrovnáno. Byakov a Sonnek nedokázali dostat puk za záda Svobody. Na druhé straně střílel nebezpečně Zaremba, Ašenbrenner byl také na místě. Několik minut se nic nedělo, až si málem z nevinného nahození domácí Macharáček srazil bruslemi nahozený kotouč do vlastní brány. Svoboda s velkou dávkou štěstěny puk zachytil před brankovou čárou. Boleslavského Byakova se už nebavilo dívat na marně útočící spoluhráče, a tak to vzal do vlastních rukou. Krásnou stahovačkou překvapil obranu ševců a v cestě za vyrovnáním se mu postavil opět Svoboda. Mladá Boleslav už do závěrečné sirény nic nevymyslela a Zlín si tak připsal důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Těsné vítězství, které nás těší. Zůstáváme ve hře o play off. Ve druhé třetině jsme měli stoprocentní gólové příležitosti, které musíme proměňovat. Když se nám to bude dařit, budou ty zápasy trošku jednodušší.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Z dnešního utkání jsme trošku zklamaní, protože jsme tu chtěli bodovat. Bohužel, rozhodly přesilovky, kdy se soupeř dvakrát prosadil při hře 5 na 4 a 5 na 3. Ač si myslím, že v poslední třetině jsme tomu šli opět naproti, vytvořili jsme si šance, vytvořili jsme si tlak, ale bohužel štěstí se k nám dnes nepřiklonilo a o ten gól jsme prohráli. Soupeři můžu jenom pogratulovat.